Dragter

Dragt til dykning
Hovedsageligt er der tale om 3 typer dragter; Våddragt, Semi dry og Tørdragt. Fælles for de fleste er at de er lavet af neopren. Neopren er et syntetisk gummi, der er fyldt med luftbobler. Det er disse små bobler, der gør, at dragten har en isolerende effekt.

Dragten har forskellige egenskaber, og den bør indkøbes til dét formål, den skal bruges til.

Bemærk også at der er utrolig meget forskel på kvaliteten af neopren. Dragter kan også indeholde ftalater, som er et blødgøringsstof man bruger i industrien. Diving 2000 fravælger produkter der indeholder disse stoffer, da det er skadeligt for vores forplantning og for miljøet, så se dig for når du handler.

Våddragt
Det kendetegnende ved en våddragt er, hvad navnet antyder. Man bliver våd, og man har en løbende vandudskiftning i dragten. Det vil sige, at din krop hurtigt bliver nedkølet. Våddragten er anvendelig, men ikke anbefalelsesværdig i Danmark. Dog er den rigtig god til dykning i troperne og til svømmehalstræning.

En våddragt er ikke egnet til dykning i Danmark

Semi-dry
Denne er en ”hybrid” mellem en våddragt og en tørdragt. Ordet semi-dry er meget dækkende. De rigtig gode dragter i denne kategori tager vand ind én gang, og så snart din krop har varmet vandet op, er det varmt én gang for alle. Der sker altså ingen yderligere vandudskiftning i denne dragt. Faktisk er det sådan, at du ofte kommer op efter et dyk med kropsvarmt vand i dine støvler. Dette skyldes de forseglende manchetter ved hals, fødder og hænder, der hindre vandet i at løbe ud igen.

Denne er absolut en anbefalelsesværdig dragt til begynderen, som ikke har overskud til at håndtere en tørdragt, og som godt kan lide at være i kontakt med det våde element.

Vedligehold af Semi-dry efter dyk
Begge dragter skal skylles både indvendigt og udvendigt. Med jævne mellemrum kan man vaske dem i Rodalon opløsning eller dragtshampoo for at få en desinficerende effekt. Tør med fordel dragterne på vrangen først, og når indersiden er tør vend dragten, så den tørrer helt igennem. Opbevar dragten på et skyggested for at modvirke tørhed i neoprenet. Husk altid at læse fabrikantens egne vedligeholdelsesanbefalinger.