Dykkerrejse Cornwall / England

Dykkerrejse Cornwall / England

Dykkerrejse i europa

EN VIDUNDERLIG OVERRASKELSE TÆT PÅ DANMARK
England som dykkedestination? Det lyder måske ikke umiddelbart så åbenlyst, men det er kun indtil du har hørt om Cornwall! Cornwall er området, der stikker ud fra England i det sydvestlige hjørne. Det ligger derfor ud til den nordlige del af Atlanterhavet og her vrimler det med liv! Nej, ikke koralrev, men dyr – store dyr!

TIL ÆDEGILDE MED BRUGDEHAJER
Dette er nemlig nok det bedste sted i hele verden at komme ultra-tæt på verdens andenstørste fisk, Brugdehajen. Sammensætningen af havstrømme, temperaturer og næringsstoffer i vandet tiltrækker de store kæmper, som på trods af deres størrelse og voldsomt store gab, er meget fredelige og hyggelige at svømme med. Og det er netop én af de oplevelser, der er i centrum i Cornwall – møder med Brugdehajerne. Du tager med én af Europas mest anerkendte Brugde-eksperter og undervandsfotografer, Charles Hood, på sejltur ud at lede efter dyrene.

STORE HAVDYR OG ENGELSK IDYL I EN SKØN BLANDING
Men Cornwall er andet og mere en haj-kæmper. Området er hjemsted for masser af spættede sæler og gråsæler, som kan være ret nysgerrige overfor dykkere, samt den yderst smukke haj, blåhajen. Blåhajerne er også tungt repræsenteret i området og man møder ofte både dem og Brugderne på tur. Du kan også være heldig at se marsvin, delfiner og den karakteristiske og lidt mystiske klumpfisk. Èt af de fede ting ved Cornwall er at det ligger så tæt på Danmark og egner sig fantastisk til en kortere dykkerrejse. Det er også et sted, hvor du kan tage ikke-dykkere med, da naturen er utroligt smuk, og oplevelserne på land mange. Desuden behøver man ikke have dykkercertifikat for at komme med på haj-turene, da man kan nøjes med at snorkle med dem og endda også få nogle gode glimt af dem i overfladen.

VANDTEMPERATURER
Vandtemperaturen er den samme som i Danmark med stort set samme årstidsvariationer – sigten er bare langt bedre, nemlig omkring 20 meter.