Dykning på Cocos Island

VELKOMMEN TIL COCOS ISLAND!
Her kan du læse mere om denne destination

HAJERNES HEMMELIGE FRISTED
Cocos Island er en enestående ø, der ligger isoleret i Stillehavet ca. 550 km fra Costa Rica i Mellemamerika. Øen er ubeboet af mennesker, men til gengæld er dyrelivet exceptionelt rigt. I havet udfor øen har nogle af de smukkeste og mystiske skabninger fundet sig en base under den solbeskinnede overflade. En af de mest unikke oplevelser, der venter på dig, er mødet med den karakteristiske hammerhaj. Og nu taler vi ikke bare om flygtige møder, der kræver at man konstant er på udkig. Tværtimod kan man ’læne sig tilbage’, hvis man da ellers har styr på sin opdrift, og nyde synet af hajerne, mens de stille glider henover hovedet eller forbi i et par meters afstand. De kommer i flokke af et par stykker og helt op til flere hundrede individer. Og man skal ikke være nervøs for at blive hajføde – hammerhajerne er ikke aggressive overfor mennesker, og det virker nærmest som om at de selv er på ferie i farvandet omkring øen.

EN OVERFLOD AF DYRELIV
Det er dog ikke kun hammerhajer, der gør stedet til noget specielt. Man kan også være heldig at stifte bekendtskab med hvalhajen, den hvidtippede revhaj, mantaen og andre rokker, store tun og sejlfisk. Dertil kommer en overflod af farvestrålende fisk, hvoraf mange er endemiske til øen, dvs. at de ikke findes andre steder i verden. Fra overfladen kan man ofte se delfiner, søløver og større hvaler, der passerer øen på deres årlige vandringer. Årsagen til dette væld af dyr er bl.a. at Cocos Island ligger ovenpå en af de mindre tektoniske plader, og dermed skaber nogle dramatiske ’drop-offs’, der altid er populære jagtområder for dyrene. Modsatrettede havstrømme sørger for masser af plankton til de mindre dyr, som således bliver et måltid for de større.

SLIP DIN INDRE EVENTYRER LØS
Du bor på en lækker og luksuriøs liveaboard, men får også mulighed for at udforske øens smukke natur, med floder, vandfald og dejlige strande. Der kan trekkes op til øens højeste punkter, der når sit maksimum ved 575,5 meter, eller man kan tage på rafting-tur, hvis man hører til den lidt mere eventyrlystne type. Cocos Island siges desuden at gemme på flere skatte, som har været eftertragtet af pirater i fordums tid, så man kan også slippe sin indre Indiana Jones løs, hvis man gemmer på sådan én!

VANDTEMPERATURER

Temperaturerne kan variere en del omkring øen, men et gennemsnit på 26 grader kan forventes. I nogle perioder kan vandet godt være en anelse koldere.

Det er en god ide at tage et PADI Rescue diver kursus