Fantastisk dykning i Egypten

FANTASTISKE KORALREV PÅ STRIBE
Egypten byder på en sand mangfoldighed af underskønne dykkersteder, som du kan opleve på forskellige måder. Rødehavet er et relativt smalt hav, som er omkranset af koralrev på begge sider og fra nord til syd. Revene varierer i bredde og dybde, og er tilgængelige fra både land og båd. I det nordlige Rødehav omkring Sinai-halvøen findes der også en del meget spændende vrag, som ligger på perfekte dykker-dybder. I det sydlige Rødehav bliver koralrevene lidt mere dramatiske og efterhånden som havet bliver bredere er der også store chancer for at møde større dyr som hajer, delfiner og søkøer.

BESØG VORES IDYLLISKE DYKKERCAMP
Vi samarbejder med et vidunderligt resort i El Quseir, Roots Luxury Camp, som ligger forholdsvis tæt på Hurghada. Tilknyttet Roots er dykkercenteret Pharaoh Dive Club. Roots Luxury Camp har deres helt eget ’husrev’, som er koralrevet lige uden for døren, og her kan du dykke ubegrænset på egen hånd eller med guide. I resortet, som har alt hvad hjertet begærer, bor du i lækre hytter, der passer perfekt til den omkringliggende ørken. Der er swimming pool, terrasser, bålplads, restaurant og de fleste vælger et all inclusive ophold, så det eneste, de skal tænke på er at dykke og slappe af! Vi arrangerer fællesrejser til Roots hvert år, hvor vi tager afsted som en gruppe og har masser af socialt samvær, men du kan også sagtens rejse derned på egen hånd. Dette er i øvrigt den perfekte måde at opleve Rødehavets bedste dykning på, hvis du ikke er til det med at bo på en båd, eller hvis du har familien med, da der er mange udflugtsmuligheder fra El Quseir.

PÅ RUNDTUR BLANDT RØDEHAVETS SMUKKESTE DYKKERSTEDER
En såkaldt liveaboard er en meget populær måde at rejse på, når formålet er at dykke. Som navnet antyder bor man ombord på en båd, der fungerer som flydende hotel og dykkercenter i ét. Her får man alle sine måltider, og hvis det bliver lidt køligt mellem dykkene, henter man bare sin trøje i kahytten. Liveaboard er på alle måder afslapning med stort A. Man skal ikke slæbe udstyr, eller gå langt for at komme hen til dykkerstedet – man sejler bare hen til stedet og hopper i fra båden.

Liveaboard er for dig, som bare elsker alt ved havet. Efter endt dykning kan man spise sin aftensmad mens man nyder solnedgangen og lytter til bølgernes skvulpen. Når man vågner op næste morgen er man ankommet til et nyt sted fyldt med smukke koralrev eller spændende vrag. På denne måde dækker man et større område og dykker på de ofte lidt mere ufremkommelige dykkersteder, hvor koralrevene ofte er uberørte og mere dramatiske. Det er også langt nemmere at møde f.eks. delfiner, hajer og søkøer, når man bevæger sig væk fra den populære kyst.

VANDTEMPERATURER

Vandet i Rødehavet er lækkert og lunt hele året rundt. Temperaturen varierer fra 22-29 grader og er meget salt. Du kan dykke i våddragt fra 3-7 mm afhængig af årstiden, men det er altid en god idé at tage en hætte med, da det kan blive lidt køligt, hvis du har flere dyk på en dag.

Se vores kommende dykkerrejser / Rødehavsrejser.

Diving 2000 har et kæmpe udvalg af våddragter og dykkercomputer til din ferie i Egypten.