Dykkerrejse til El-Quseir i Egypten i 2020

Dykkerrejse til El-Quseir – Ubegrænset oplevelser…!

Den eneste begrænsning der er ved et ophold i dykker-campen, er din lyst til at dykke! En typisk dag starter ved 7-tiden, og du snupper en kop kaffe på terrassen uden for din hytte-dør, hvor du har frit udsyn til det smukke Rødehav.

Morgenmaden indtager du i restauranten, hvor kokken brummer en morgenhilsen, imens du forsyner dig fra fadene.
En kort gå-tur til stranden hvor personalet allerede har leveret dit udstyr til strandpavilionen, og når du har samlet det, er det bare små 40 meter til vandkanten. Forinden har du aftalt med din buddy om i skal mod syd eller mod nord – min favoritside er ved den røde “prik”.

Det er ikke en “du er her” markering, men en angivelse af, at der er den smukkeste dyb-røde anemone med indbyggere:-) dyrelivet favner bredt – du kan se skildpadder, blæksprutter, scorpionfisk, krokodillefisk, muræner, nøgensnegle (spanish dansere på natdyk), ja delfiner sågar! Og så har jeg ikke nævnt alle fiskene og de andre smukke skabninger du kan finde.

Morgendykket bærer tydeligt præg af morgenstemning – det er lige ved at du kan se fiskene strække sig og gabe! Efter en times tid bryder du overfladen, og går tilbage til pavillonen og skifter flaske, får lidt frugt og vand og ligger dig på en strandstol og gasser lidt af.

På med dykkerudstyret igen efter en passende pause, og så lige et dyk mere før frokost. Der er så varieret formationer og dyreliv, at du kan dykke den samme strækning på forskellige dybder og så opleve noget helt andet end det du har set på tidligere dyk – det er bare fantastisk!

En god frokost indtages i strandrestauranten, og så kan du da lige nå et hvil mere på standstolen… Eller du kan snorkle lidt, gå en tur, eller bare sidde i restauranten og dele oplevelser med de andre gæster.

Eftermiddagsdykket foregår efter samme procedure som de tidligere dyk, du vælger retning, dybde og tid – selvfølgelig sammen med din buddy! Eftermiddagsdykket slutter senest 17.30, men hvis du har aftalt med Moodi at du skal have natdyk, så skifter du bare flasken igen, tager lidt overfladetid mens du finder din lygte frem, måske får endnu en lur eller en hyggesludder med de andre gæster.

Der bliver heldigvis tidligt mørkt i Egypten, så senest kl. 19.30 går du i vandet igen. Jeg må bare advare dig – du kan få dit livs oplevelse på natdykkene – fryden er enorm når du spotter “din første” spanish dancer. Har du det som mig, så er det også et “must” at slukke lygten, vifte med armen og se det smukkeste morild….. og hvad mon der viser sig når du tænder lygten igen…..?

Der er kåd og glad stemning i pavillonen efter natdykket! “Så i også” udspyes i flæng, og der er allerede basis for et natdyk imorgen også! Imens du har oplevet under vand, har personalet rigget en barbecue til på stranden.

Aftensmaden indtages ved små borde på stranden, med bål som lyskilde. Mæt og træt kan du læne dig tilbage og nyde den Egyptiske nattehimmel – men kun for en stund, for du er monster træt, og enten falder du i søvn her eller også lusker du op i din hytte og falder i søvn før hovedet rammer hovedpuden….. En typisk dag i dykker-campen er slut.

Behøver jeg at sige mere? Nåhr ja, vi tager afsted igen februar og oktober og der er stadig få ledige pladser!

2 tanker om “Dykkerrejse til El-Quseir i Egypten i 2020

Skriv et svar