Dykning i Huler og grotter i Mexico

VELKOMMEN TIL MEXICO!
Her kan du læse mere om denne destination

MEXICO ER BÅDE CARIBIEN, STILLEHAVET OG GROTTESYSTEMER
Glæd dig til en mangfoldighed af dykkeroplevelser i Mexico! Landet giver dig adgang til både Stillehavet og det Caribiske Hav, og så er det spækket med såkaldte cenoter, som er betegnelsen for snørklede undervands-grottesystemer med krystalklart vand.

SOCORRO
Socorro er egentlig én ø, men samtidig også fællesbetegnelsen for en række andre, omkringliggende øer, som populært benævnes Mini Galápagos. Beliggenheden i Stillehavet ud for Mexicos kyst er én ting, men det er de store dyr og det fantastiske liv under havoverfladen, der er klart det mest interessante! Her kan du forvente at se masser af hajer og djævlerokker, delfiner og hvaler, krydret med kæmpe pelagiske fiskestimer. Turene til Socorro ligger som regel i november til maj.

GUADALUPE
Hvidhajer? Så er du kommet til det rette sted! Mange har nok hørt at det er Sydafrika, man skal rejse til, hvis man vil se hvidhajer, og det kan der bestemt også være noget om. Men i de seneste år er det altså blevet Guadalupe, som ligeledes ligger i Stillehavet ud for Baja California, der er blevet udråbt til den ultimative hvidhaj-destination! Du kan komme til Guadalupe i august til oktober, det er her hvidhaj-sæsonen er på sit højeste.

YUCATAN
På Yucatan halvøen, som ligger ved det Caribiske Hav kan du dykke ved bl.a. Cozumel, som på trods af at være et populært turiststed, stadig formår at passe på sine traditioner og natur. Her kommer du til at dykke ved smukke koralrev med masser af farvestrålende liv, og det er også herfra at du kan tage på hule-ekspeditioner og komme til at dykke i de krystalklare huler, som Mexico er meget kendt for. Denne del af Mexico er egnet til dykning hele året rundt, selvom der kan være nogle sæsonvariationer i forhold til temperaturer og det liv, du møder under overfladen.

VANDTEMPERATURER
Vandtemperaturerne svinger mellem 21 og 28 grader i Mexico, afhængig af om du er tæt ved land på den Caribiske side, eller ude på én af Stillehavsøerne, så vær opmærksom på netop din destination.

Skal du dykker i hulerne i Mexico, så er det en god ide med noget teknisk dykning