Dykning på GALÁPAGOS

VELKOMMEN TIL GALÁPAGOS!
Her kan du læse mere om denne destination

ET BESKYTTET RIGE I STILLEHAVET
Galápagos, som hører til Ecuador, er kendt for at være et helt unikt sted – både over og under vand. Ø-gruppen nyder godt af alskens beskyttelse fra diverse organisationer, og er udråbt både til marine park, national park og UNESCO Verdensarv-område. Og kan et sted virkelig være så specielt? Når det kommer til Galápagos er svaret et rungende ’Ja!’.

EN ANDEN VERDEN
Du mærker hurtigt den specielle stemning, og især hvis du er vant til at rejse, vil du nyde at befinde dig et ’anderledes’ sted. Kombinationen af dyrelivet, planterne og øernes tydeligt vulkanske udseende er en fryd for det eventyrlystne øje. Men mange af de ting, der gør øerne så specielle kan ikke umiddelbart ses – i hvert fald ikke på land. Galápagos ligger f.eks. både på den nordlige og den sydlige halvkugle, og så er hele tre forskellige havstrømme med til at skabe det unikke liv under vandet, som ændrer sig meget afhængig af årstid og hvilken ø, du besøger.

STORE HAVDYR OG SMUKKE REV
Dykningen på Galápagos er en oplevelse for livet – intet mindre. Det vrimler med store dyr og kæmpe fiskestimer. Du møder hammerhajer, søløver og diverse rokker på de fleste af dine dyk, og du kan også være heldig at støde på en hvalhaj eller en djævlerokke. Der er masser af store pelagiske fiskestimer og farvestrålende dyreliv på koralrevene – kort sagt: Der mangler intet! Fra båden er det mere end sandsynligt at se delfiner og måske andre større hvaler, og på dine landture møder du de fantastiske havleguaner, landleguaner og masser af endemiske øgler. Luften byder ligeledes på et helt unikt fugleliv, hvor man må fremhæve den blåfodede sule, der bombejager fisk lige under havoverfladen.

VANDTEMPERATURER

Grundet de vekslende havstrømme er vandtemperaturerne lidt køligere end man kunne forvente, når man tænker på beliggenheden ved Ækvator. Vandet har en temperatur på mellem 21 og 25 grader, så det er stadig lunt. Men alt fra en 5 mm til en tørdragt kan bruges, afhængig af hvad du foretrækker. 

Dykning på GALÁPAGOS kan være udfordrende dykning, husk at tage videregående kurser i dykning før du rejser