Dykning på AZORERNE eller ALGARVE

VELKOMMEN TIL PORTUGAL!
Her kan du læse mere om denne destination

FANTASTISK DYKNING TÆT PÅ DANMARK
Portugal udvikler sig mere og mere som dykkerdestination, og egner sig som et udmærket alternativ til de tropiske destinationer langt væk. Og som et ekstra plus er det ét af de steder, hvor ikke-dykkere sagtens kan tage med og nyde en ferie, mens dykkerne tager på udflugt! Uanset om man tager til Azorerne eller Algarve, er der masser af aktiviteter for ikke-dykkere og hotellerne ligger dejligt tæt på stranden.

AZORERNE
Azorerne er en portugisisk øgruppe, der ligger ca. 1000 km ude i Atlanterhavet. Øgruppen er hjemsted for et væld af havdyr, der tiltrækkes af undervandsbjergene, der vrimler med føde for blandt andet migrerende hvaler, hajer og rokker. Du har mulighed for at komme ud at dykke med de store mobula rokker og djævlerokker på toppen af ét af disse undervandsbjerge, eller på hajekspedition, hvor du møder blåhajer og makohajer. Det er også altid muligt både at se og svømme med vilde delfiner ved disse meget specielle og smukke øer, som nyder godt af en helt speciel stemning og kultur.

ALGARVE
Algarve kender mange måske allerede som et meget smukt område ved Portugals kyst. Dykningen er meget varieret og byder på klippevægge, rev og masser af flora og fauna. Og nu er det blevet gjort endnu mere attraktivt for dykkere, efter sænkningen af fire forskellige vrag i forbindelse med projekt ’Ocean Revival’, som er en slags ’vragpark’. Alle vragene har ankret bøjer fast, så det er nemt at dykke lige ned på dem fra dykkerbåden. Området bliver også flittigt brugt af biologer, der undersøger det marine liv. På land er der masser af kulturelle og kulinariske oplevelser at hente med hjem.

VANDTEMPERATURER
Vandtemperaturerne er ca. de samme ved kysten og ude ved Azorerne og ligger i den lune ende mellem 17 og 24 grader. Sigten er bedst ved Azorerne og kan komme op på 30 meter, mens den i Algarve området er omkring 20 meter. 

På din rejse til AZORERNE er det en god ide at tage et par handsker og støvler med på ferien