Dikning i SKOTLAND

VELKOMMEN TIL SKOTLAND!
Her kan du læse mere om denne destination

VRAG-HIMLEN VED ORKNEY ØERNE
Så er der dømt guf for vrag-elskerne! Orkney øerne, der ligger for enden af Skotlands nordspids, er hjemsted for en naturligt beskyttet bugt, der kaldes Scapa Flow. Scapa Flow har været en vigtig strategisk brik igennem tiderne, da både vikinger og diverse militærnationer har udnyttet bugten som et midlertidigt opankringssted på deres lange rejser og som skjul fra fjendtlige skibe og fly.

HISTORIENS VINGESUS
Scapa Flow fungerede blandt andet som britisk flådebase under Første Verdenskrig, og det var i slutningen af denne at der udspillede sig en magtkamp, der resulterede i 7 fantastiske vrag, som dykkere i dag nyder godt af. Af frygt for at miste sine skibe til den britiske flåde, beordrede den tyske Admiral Von Reuter de af briterne tilbageholdte skibe sænket. Mens han i flere måneder ventede på svar om de tyske skibes skæbne, var forberedelserne til de hemmeligt planlagte sænkninger i fuld gang, så det kunne gå stærkt og briterne ikke kunne nå at gribe ind. Og da han ved deadlinen for beslutningen stadig ikke var afklaret om sagen, blev ordren udført og 52 af 74 skibe nåede at synke uden tab af liv. Mange af skibene blev senere hævet, men der ligger således stadig nogle yderst interessante vrag, nemlig tre slagskibe og fire krydsere, på forholdsvis lav dybde.

SKØN OG DRAMATISK NATUR
Scapa Flow er tilfældigvis også ét af Skotlands allermest smukke steder. Naturen er dramatisk og vindblæst, klipperne imponerende og de store tangskove under vandet vrimler med liv. Når du skal dykke i Scapa Flow tager du ud på dagsture med den hyggelige dykkerbåd M/V Radiant Queen, der sørger for alt, hvad du har behov for om bord, inklusiv al den varme kaffe du kan drikke efter endt dykning!

VANDTEMPERATURER
Vandtemperaturene er en anelse koldere end i Danmark og ligger på mellem 7 og 13 grader. Det er tørdragtsdykning, når det er mest behageligt! 

Når du skal dykke i Skotland er det en god ide med en tørdragt