Trim dig selv og dit dykkerudstyr
Når du har fundet den korrekte vægt af det bly du skal have på,(se tidligere indlæg) så skal du til at kigge på hvordan du ligger i vandet.
Specielt til denne øvelse er det en kæmpe fordel at være 2 personer og/eller have et videokamera til rådighed. Som man siger: et billede siger mere end 1000 ord, og når du fordeler dit bly vil du få utrolig indsigt i hvordan du ligger i vandet ved hjælp af makker/kamera.
En anden ting som du også skal have for øje med henblik på vægtfordeling er at det kan være din flaskestørrelse kan hjælpe på dit trim. Selvom det måske er et kort lavt dyk du skal på og du normalt ville kunne klare dig med en mindre flaske, så kan det være at det er bedst at dykke med den sædvanlige 15 l. flaske.
En god tommelfinger regel er at det udstyr du skal bruge er det udstyr du har med på alle dyk. Dette for at opnå bedre rutine samt færdigheder med det.
Som filosofi skal du hele tiden tænke på at der ikke findes et dyk der ikke er et træningsdyk. Alle de dyk du udfører, skulle gerne give dig en følelse af at have lært noget.
Når du nu føler du ligger med et godt trim, du ligger let og afslappet, så er det tid til at bevæge dig. Der er flere muligheder for at øve opdriftskontrol, men en god gammeldags forhindringsbane er en rigtig god øvelse.
Lav din egen øvelsesbane
En masse hula hop ringe i forskellige højder placeret rundt både på lavt og dybt vand, således at du bliver udfordret til at arbejde med din opdrift. Her tænker vi ikke på at blæse luft ind og ud af bcd’en, men god åndingskontrol kan føre dig igennem de små øvelser der skal være.
Når du har været banen igennem et par gange har du flere muligheder.
Hvis der er mulighed kan du få lyset slukket i hallen, og kan på den måde prøve banen på en ny måde. På den måde får du også lidt lygtehåndtering ind.
Du kan også prøve at stoppe op halvvejs igennem hver ring, og så ligge og svæve uden at komme i kontakt med ringen. Sæt dig et mål der hedder 15 sek. uden berøring ved hver forhindring.
Ved start og stop på banen kan du evt. også indlægge en øvelse yderligere – En ned/opstigningsstation. Her kan du få lavet et tov, men knuder for hver 50 cm, og så er opgaven at holde dig svævende ved hver knude i 30 sekunder før du går yderligere op/ned.
Når denne øvelse er slut, kan du så gå videre til en øvelse hvor du ligger dig svævende 50 cm over bunden, så lukker du øjnene, og ligger øger gradvist den periode du ligger der uden at ”vælte”. Med visuel reference kan man kompensere meget, uden selv at lægge mærke til det.
Er du nået til et punkt hvor du kan holde denne stilling, er du kommet langt, og herefter kan man øve sig jævnligt, eller selv finde på nye udfordringer således man hele tiden udvikler sig.
Vi kan selvfølgelig også hjælpe dig med træning, vi har Padi peak performance buoyancy kursus som kan hjælpe dig til en bedre opdrift kontrol.
Ønsker du bare en privat trænings workshop kan dette også arrangeres med vores dygtige instruktører. kontakt os på 66 13 00 49 eller på info@diving2000.dk