UNDERVANDS-FOTOKONKURRENCE

Reje Martin

Hjælp Diving 2000 med at sætte fokus på Danmark under overfladen – og vær med i vores undervands-fotokonkurrence!

Danmark får nogle gange skyld for at være et ’kedeligt’ sted at dykke med dårlig sigt og intet at se på. Og selvom vi herhjemme ikke ligefrem kan præstere koralrevslignende forhold, er det dog langt fra sandheden.

 

Livet under havoverfladen er mindst lige så smukt og fascinerende, som så mange andre steder. Men det afhænger jo som bekendt af øjnene, der ser. Gennem dykker-øjne er naturen i hvert fald spændende, hvis man tager de store smil, dykkere oftest har smurt ud over hele femøren, når de trasker i land med deres udstyr, i betragtning. 45 minutter i absolut stilhed bliver der så rigeligt kompenseret for så snart regulatoren ryger ud af munden i overfladen, og standard kommentaren fra enhver dykkerbuddy starter som regel med ’Så du den der…’.

Så hvis der er nogen, der i stand til at formidle og fortælle om Danmarks marine liv, er det dykkerne. Der findes et væld af skønne dyr og planter med hver deres skøre eller skæve tilpasning til årstiderne og det miljø, de lever i. Farverne gemmer sig måske lidt, men de er der – se bare på Lillebælts mange farverige søanemoner og nøgensnegle, stenbiderens knaldrøde mave eller de mørkegule svampe, der dækker mange af de store sten. Og hvis du mener at fisk er flygtige, så prøv at være den første på et vrag, så er det ikke svært at få øje på en stor stime torsk, eller rod lidt i tangen på stenrevet, så vælter det frem med savgylter og havkarudser. Og der er med garanti fladfisk på dit sikkerhedsstop på vej op fra væggen.

Derfor, kære dykkere… Hjælp Diving 2000 med at vise vores unikke natur til alle dem, der endnu ikke har fået øjnene op for den. Tag dit undervandskamera med næste gang, du hopper i! Send dine bedste billeder til sh@diving2000.dk, og vær med i vores fotokonkurrence. Du kan vinde en lækker lygte, som netop fremhæver farverne under vand, men det bedste er at vinderbilledet bliver Diving 2000’s Facebook coverbillede i en hel måned. Se reglerne for konkurrencen her. Og sæt så i gang!

 

 

 

Skriv et svar