Undervands makrofoto – bedst for begyndere!

Undervands makrofoto Del. 1
– de bedste billeder med et kompakt kamera

Undervands makrofoto

Undervands makrofoto

DEFINITION: Makro fotografering er ekstremt close-up billeder af et motiv. Den teknisk korrekt definition ville være at tage et billede i forholdet 1:1, men i almindelig brug, dækker udtrykket over billeder der er taget virkelig tæt på motivet.

Læs med her, hvor jeg vil fortælle om mine oplevelser med undervands makrofoto og fortælle hvilke knapper du kan dreje på for at få bedre billeder.

Kompakt kamera med sola lygte

Kompakt kamera med sola lygte

Udgangspunktet er taget i et ganske almindeligt kompaktkamera – i mit tilfælde er dette et Nikon P7000 i et Fantasea FP7100 undervandshus. Men alle undervandskameraer kan anvendes til Makrofoto.

Først er et lille videoklip, der illustrere hvordan udstyret virker, heriblandt undervands makrofoto.

Når man dykker i Danmark er det ikke de store vidvinkel billeder man ser flest af, det er vores vand simpelthen ikke klart nok til. de bedste billeder fra norden er makrofotos og du behøver ikke eje et dyrt SLR kamera for at tage gode billeder.

Alt du behøver er et kamera, et undervandshus, godt lys og evt. en makrolinse til dit kamera setup.

Herunder er et eksempel på hvad jeg selv, og mange andre har haft problemer med i starten. hvis man ikke har et rigtigt fotolys som SOLA lygterne, så får man tit et meget overbelyst billede med meget skarpe skygger.

TIP:Ved at anvende en difusser, som på billedet herunder er en hvid plastikpose fra grønthandleren, kan meget af dette undgås.

Makro med hardlight

Makro med difus

Første forsøg – billedet er taget med en SOLA Dive 1200 lumens lygte på højeste lysstyrke for at illustrere problematikken.

hvis du kigger på æblets skygge er den meget “hård” og selve æblet er overbelyst.

 

 

På billede to har jeg monteret en plastikpose på lygten, og ellers præcis samme opstilling.

Æblet er pænt belyst, og skygen til venstre for æblet er “blød”

 

Hvis du lige er startet, og ikke har investeret i fotolys som fx. SOLA endnu, kan du anvende ovenstående trick på din normale dykkerlygte.

På billederne ovenover kan man også se den makrolinse som jeg har monteret mere eller mindre permanent på mit kamera. Linsen er en Fantasea Sharp Eye og har en forstørrelse på +4 Diopter.

Diopter er et udtryk for linsens evne til at forstørre motivet og en +4 er et godt sted at starte for en ny undervandsfotograf. jo højere du går i diopter, jo dygtigere skal du være til at holde dit kamera helt stille – ellers opstår der rystelser på dine billeder.

Nøgensnegl taget med +4 Diopter makrolinse

Nøgensnegl taget med +4 Diopter makrolinse

Dette var del.1 om makrofotografi, sørg for at holde dig opdateret – jeg vil snart følge op med en del. 2.

I mellemtiden kan du tage til Lars Kirkegaards foredrag i diving2000 Lørdag d.9 marts og lære mere mere om fotografering og udstyr! husk denne dag er der 25% rabat på alle Solalygter i butikken!

Se tilbudsavisen på vores webside Diving2000.com

KICK OFF!

KICK OFF! Sæsonen er igang!

 

Vi har også lige uploadet nye foto produkter på webshoppen! se dem på www.diving2000.com

SOLA800

SOLA800

Subsee linser

Subsee linser

Skriv et svar