5 grunde til, at vi elsker at dykke i koldt vand

 

Waterproof 9a

foto: Waterproof

Om det er havkat eller sæler – det klare vand og gode sigt – eller de lave temperaturer…
Vi hylder dét, der gør koldt-vands-dykning til det bedste.

Wolf Eal

# 1 – Fordi vi kan opleve et meget varieret marint liv.
Dykning i koldt vand præsenterer dig for en unik biodiversitet, så som havkat, regnbueørred, makrel, pighvar, laks, savgylte, havørred, store nøgensnegle og sønilliker, for blot at nævne nogle få. For at finde flere koldtvands-væsner, prøv at tjekke ”ScubaEarth Critter Finder”.

# 2 – Fordi vi ønsker at opleve fremmedartede og usædvanlige miljøer. Koldtvands-dykkere har mulighed for at dykke i floder, søer, sten- og kalkbrud samt selvfølgelig i havet. Svømning gennem kelp-skove føles som at flyve. Desideret is-dykning er en ganske enestående oplevelse – og vil få dig til at føle som en sand eventyrer. Vrag i store søer, dykning i bjerge og fossiljagt i floder, er blot enkelte eksempler på nogle af de miljøer, der er så værdsat af koldtvands-dykkere.

# 3 – Fordi udfordring styrker kammeratskab.
Koldtvands-dykkere bruger mere udstyr. Tykkere dragter, mere vægt, kraftigere lygter, stærke finner, og må nogle gange dykke i ringere sigt. Den solidaritet og det særlige sammenhold, der ses blandt koldtvands-dykkere, findes fordi de skal kunne håndtere udfordringerne. Mange dykker med mottoet: “Hvis du kan dykke i koldt vand, kan du dykke overalt”.

Hval finne

# 4 – Fordi ikke alle har mulighed for at bo i – eller rejse til et sted, hvor vandet er varmt.
Selvom du bor i en del af verden, der ikke ligefrem er tropisk, skal du finde et sted nær hjemmet, hvor du kan dykke regelmæssigt. Aktive dykkere accepterer dykning i koldt vand, bl.a. fordi det øger deres muligheder for at dykke betragteligt. At være parat og villig til at dykke i lavere temperaturer, åbner dørene til vinterdykning og en dykkesæson, der strækker sig over hele året.

Orca1

 

 

 

 

foto: hufffingtonpost.com

# 5 – På grund af hajerne og de store pattedyr.
Fik vi nævnt det forskelligartede marine liv? Sæler, søløver, hajer, spækhuggere og hvaler tilbringer alle størstedelen af deres liv i køligere farvande. Og ønsker du at se enorme sardin-stimer i Sydafrika, pjaltefisk i Australien, eller søkøer i Florida, er du nødt til at kunne dykke i køligere farvande.

Disse er blot nogle få grunde til, at vi elsker dykning i køligere farvande. Har noget af alt dette prikket til din nysgerrighed – din interesse? Hvis det er tilfældet, så kontakt dit lokale PADI dykkercenter og meld dig som deltager på næste koldtvands-tur.

Indlægget er inspireret af en artikel, bragt på www.padi.com/blog/

/fk

Skriv et svar