Nye regler omkring alternative luftkilder

PADIpro regulator

 

PADI Members, der er aktive i Europa, bør være opmærksomme på, at der i det seneste år er sket ændringer i den europæiske standard EN250. Denne standard bl.a. omhandler fremstilling af ”åndingsudstyr, dykkerudstyr og trykflaskeapparater” samt krav til prøvning og mærkning. Herunder således også, hvordan alternative luftkilder anvendes. Effekten af disse ændringer vil komme gradvist – idet udstyr, der er fremstillet i henhold til kravene i den tidligere version af standarden, vil være på markedet i mange år. Du skal dog være opmærksom på ændringerne i standarden, så du ved, hvornår hvilke ændringer skal implementeres vedrørende konfigurationen af alternative luftkilder.

 

Dansk Standard forsideKlik på billedet til venstre for at se hele dokumentet fra DS (Dansk Standard)

 

 

 

 

 

 

 

De vigtigste ændringer – altså dem, som vil påvirke regulatorer fremstillet i overensstemmelse med den nye (2014) version af standarden, er som følger:

 

  • En konfiguration med ”octopus” er ikke en anbefalet løsning, hvis dybden er større (dybere) end 30m – eller vandtemperaturen er under 10° C. I stedet anbefales et alternativt, fuldstændig uafhængigt system.
  • Regulatorers første trin, der ikke er designet til brug i koldt vand, SKAL være mærket med “> 10° C”.
  • Regulatorers første trin kan være mærket med en lavere arbejdstemperatur, hvis angivet af fabrikanten.
  • Regulatorers første trin vil blive præget med et “A”, hvis de er kompatible/forenelige med en alternativ luftkilde (octopus konfiguration).

 

Disse ændringer vil træde i kraft gradvist, efterhånden som flere regulatorer vil være fremstillet i overensstemmelse med den reviderede standard. Hvis du har spørgsmål om, hvordan du kan bruge en bestemt regulator, bør du henvende dig til producenten for nærmere oplysning.

Skriv et svar