I LÆRE SOM HAVFRUE

Mermaid3

’Mor, når jeg bli’r stor vil jeg være havfrue’. Den er der sikkert mange forældre, der har hørt. Normalvis ville man jo nok slå det hen med et overbærende, men ærligt svar om at de ikke eksisterer eller at det ikke er et rigtigt arbejde. Men der tager du fejl!

banner728x90

De fleste kender udmærket til H.C. Andersen eventyret ’Den Lille Havfrue’, hvor hovedpersonen er så fascineret af menneskenes verden at hun går til ekstreme længder for at besøge verden over havoverfladen. Hos Diving 2000 gør vi præcis det modsatte!

Vi er så fascinerede af livet under havoverfladen, at vi gør alt, hvad vi kan for at komme derned. Heldigvis er der mange før os, der har haft samme fascination, hvilket gør at vi jo har masser af udstyr til rådighed, der gør vores besøg i den anden verden noget nemmere.

Man er jo naturligvis ikke så let og elegant med sit dykkerudstyr på og kan vel næppe sammenlignes med en havfrue. Men ligesom den lille havfrue skal lære at bruge sine menneske-ben, så skal vi også vænne os til udstyret.

Tilbage til det der med de ’rigtige’ havfruer… Der findes nemlig et voksende fænomen, der går ud på at helt almindelige mennesker (måske hælder de lidt til den smukke side), kan komme til at leve af at være havfrue. Der findes efterhånden et par stykker på internettet, der blogger om deres opgaver og jobs, som de får bl.a. som modeller, i musikvideoer, reklamer, marine parker, akvarier og til events. Mange havfruer går højt op i havmiljøet og bruger deres arbejde på at formidle om det.

Det lyder da alt sammen meget hyggeligt, men stiller faktisk store krav til havfruen. Hun, eller han for den sags skyld, skal nemlig være en rimelig habil fridykker, der helst skal kunne dykke forholdsvis dybt afhængig af jobtypen, samt holde vejret i op til et par minutter.

For at blive en ’rigtig’ havfrue skal man, ikke underligt, være temmelig meget vandhund. Man skal lære at svømme med et havfrue-kostume og man kan endda gå på en havfrue-skole, hvor man netop lærer at bevæge sig graciøst gennem vandet, indtage de rette positioner og ansigtsudtryk, bære forskellige kostumer og lave en pokkers masse fysisk træning.

Så næste gang dit barn spørger, siger du bare ’Ja da, kom du bare i gang med træningen, så finder jeg en havfrue-skole på nettet’! Eller måske skulle man lige starte med et helt almindeligt dykkerkursus, hvis du eller dit barn vil i  lære som havfrue…

Skriv et svar