Roots Red Sea – En dykkerberetning (del 3)

En dykkerdagbog formuleret af rejsedeltager Jette Egtved Hansen.

Egypten februar 2020. Dag 3. Onsdag d. 26.02.2020.

WU-HU!!! – vores rejseselskab har fået et kampråb…udviklet af vores kære nabo – En meget entusiastisk ung mand, som slet ikke kan vente med at komme i vandet!

WU-HU og “skub til taget” og vi er klar til at DYKKE!!! Skønt at blive mødt af sådan en energi lige fra morgenstunden! Det smitter af på os alle sammen…

Efter det obligatoriske overdrevne kalorieindtag ved morgenbordet har vi atter begivet os ned på stranden og er klar til det første af dagens dyk. Vi starter med en tur ud til “Madonna’en”. Madonna’en er en stor glasfiber figur fyldt med beton, som står på ca. 22 meters dybde midt i revet, på sandbunden. Madonna var faktisk en fødselsdagsgave til Steve, som er den ene halvdel af det britiske par, der ejer Roots Red Sea. Rundt om Madonna’en holder der rigtig mange af de smukke Lionfish til. De svæver yndefuldt omkring den dydige jomfru ( og også omkring Madonna’en 😀 ) De er meget nysgerrige og bliver tiltrukket af vores lygte og mit kamera lys. De er SÅ fotogene!

Vores næste dyk bliver et langt men ikke så dybt dyk… Vi bruger tiden på at nærstudere en stendynge hvoromkring, der er en masse liv. Det vrimler med forskellige fisk bl.a. flere forskellige slags Butterflyfish, mange slags Wrasse, Triggerfish og Unicornfish… Og inde i midten holder der en moræne til. Jeg kan bruge lang tid på at svømme rundt mellem alle de fantastiske farvestrålende væsner, men maven kalder på frokost og manometeret siger 70 bar så vi smutter mod overfladen.

Man kunne altså godt vænne sig til, at der stod en lækker frokost buffet klar til én, når man kom op efter sådan et par dyk… Og at man efterfølgende kunne smide sig en time i solen ( eller for min mands vedkommende skyggen ) med sin kaffe.

Efter frokost fortsætter det søde dykkerliv… Vi svømmer ud og finder den store imponerende hjerne-koral. Den ligner – som navnet antyder – en stor hjerne. Der lever et utal af de små “Scalefin anthias” hvor hunnen er guldfarvet og hannen er nærmest blåviolet.  Når man nærmer sig, smutter fiskene lynhurtigt ned i sprækkerne i korallens overfladen. Trækker man sig lidt væk, kommer fiskene lige så stille frem igen og omslutter den store hjerne i et levende farveorgie i lysende guld og violet.

På vores andet eftermiddags dyk er vi så heldige at havne midt i en stor stime makreller. De svømmede rundt omkring os med vidt åbne gab i én stor sammenhængende flok. De bevægede sig nærmest som ét stort væsen… Fuldstændig synkroniseret til mindste bevægelse. Fascinerende og smukt at iagttage. På vej tilbage får vi øje på en smuk grøn nøgensnegl på en koral. Den var utrolig svær at få øje på… Den var lillebitte og faldt perfekt ind i korallens farver; men smuk var den!

Vores dykker-oplevelser denne dag slutter dog ikke efter disse to eftermiddags dyk… Vi har nemlig bestilt et NATDYK!

Det bliver ret tidligt og ret hurtigt mørkt i Egypten…så et natdyk kan sagtens tages eksempelvis kl. 18.00. Vi tog vores Padi Natdyk certifikat, da vi sidst var i Roots Red Sea med Diving2000. Det var super sjovt og spændende… Og denne gang er vi så glade for, at vi har vores certifikat, så vi bare kan natdykke på egen hånd. Sådan en foto-nørd som mig har det nogle gange lidt svært i en gruppe… Enten skal hele gruppen vente på mig, når jeg ligger og fotograferer ( og det er ikke rart ), ellers skal jeg suse forbi en masse oplagte motiver ( og det er heller ikke rart..).

Vi har investeret i lygter med UV-lys og gule filtre til vores masker og mit kamera. Planen er, at vi vil forsøge at finde nogle koraller og dyr som er fluorescerende… – Som lyser op, når de belyses med det blå UV-lys. Dette ses bedst gennem et gult filter. Vi havde regnet med at skulle lede efter noget som lyste bare lidt op… Men da vi slukkede vores alm. lygter og tændte for UV-lyset fik vi noget af en overraskelse! Det var som at se en scenarie fra Avatar! Overalt lyste det op i den smukkeste vibrerende fluorescerende grøngule farve! Et fuldstændig overvældende syn!

Vi svømmede rundt og nød synet… Og undervejs fik vi også øje på alle de skønne fisk der lå og sov rundt omkring. De er søde i dagslys og vågen tilstand, men de er da helt bedårende, når de ligger og bare skvulper helt afslappede rundt.

Den perfekte afslutning på vores første natdyk på helt egen hånd er, at vi lige møder en sprutte på vej tilbage. Den skifter lige kulør et par gange, da den forsøger at gemme sig for os, før den til sidst forsvinder under en sten. Desværre nåede jeg ikke at få taget mit gule filter af kameraet, så sprutte fik en lettere gylden kulør…

Ovenpå sådan en dag fyldt med fantastiske oplevelser og et yderst vellykket natdyk er vi helt høje… Og meget sultne!

Nu står den på aftensmad ( og dessert! ) – hygge og udveksling af oplevelser. Gennemgang af dagens fotos… Og måske en tur ned i receptionen for at fange lidt wi-fi, så man kan smide de bedste på Instagram…

… Og så kalder sengen på os, kan jeg høre…

Fortsættes…

Skriv et svar