Roots Red Sea – En dykkerberetning (del 2)

En dykkerdagbog formuleret af rejsedeltager Jette Egtved Hansen.

Egypten februar 2020. Dag 2. Tirsdag d. 25.02.2020.

Så står vi ( tidligt ) op til den anden dag i vores dykker ferie med Diving2000. Sååå skønt at trække gardinerne fra til blå himmel og morgensol….. – Noget vi bare har længtes efter de sidste mange måneder. Jeg synes faktisk, at det allerbedste tidspunkt i campen er tidligt om morgenen. Jeg elsker bare at åbne døren og træde ud i den varme morgensol og lige stå et øjeblik og nyde udsigten over campen og swimmingpoolen og videre ud over Rødehavet.

Når jeg lige har suget alle disse indtryk til mig, så trisser jeg gerne ned i restauranten og henter mig en kop morgenkaffe.  Stille og roligt vågner campen op, og rundt omkring dukker de morgenfriske frem fra deres hytter.

Efter vores meget kalorieholdige morgenmåltid ( det er vist godt, at vi skal være aktive resten af dagen, så jeg kan få forbrændt de tre pandekager med Nutella, som der liiige var plads til efter toast, frugt og omelet ) kan det kun gå for langsomt med at komme ned på stranden og igang med dagens DYKNING!

Alt vores udstyr er allerede blevet transporteret ned til stranden og står klar til os…lige til at hoppe i. Vi vælger at tage to dyk på sydsiden af hus-revet inden frokost. Sollyset rammer syd-revet om formiddagen og nord-revet om eftermiddagen…dette vælger vi at udnytte.

Vi svømmer først en tur ud til “Red dot” – en blodrød blødkoral, som findes smukt placeret på toppen af en koralblok og hvori der lever et par skønne Klovnefisk. Jeg kan hænge og kigge på disse fisk i timevis ( jeg må ha’ en ekstra flaske med næste gang )! De er SÅ søde! De forsvarer deres hjem og unger med næb og klør  – eller ihvertfald mund og finner. De svømmer helt hen til vores næsetip for herefter lynhurtigt at vende om og tilbage i sikkerhed imellem korallens beskyttende arme… Dette angreb og tilbagetrækning fortsætter indtil man flytter sig. De er territoriale og aggressive på den mest nuttede og charmerende måde.

Omkring koralblokken er der et væld af forskelligt liv… Store og små farvestrålende fisk, smukke Lionfish og på bunden ligger pufferfish med deres store runde øjne. Vi møder også et par af de smukke blåplettede rokker på vores tur.

Efter et par skønne dyk i det ca. 25 grader varme vand og med en sigtbarhed på 25 – 30 meter er det igen tid til en sund og lækker frokost i restauranten på stranden… Og efter frokost lidt overfladetid på langs i solen med en kop kaffe.

Om eftermiddagen går turen så mod nord-revet. Her udforsker vi et par små huler, hvor der er en mangfoldighed af smukke forskelligartede koraller og fisk. Hvis man ser godt efter, kan man være heldig at spotte mesteren i camouflage – en Stonefish.

Vi slår også lige turen forbi den lille stendynge og hilser på morænen. Det er en ordentlig basse med et stort ar henover snuden. Den smager lige på min ene kameralygte; men beslutter sig hurtigt for, at den IKKE kan spises. Efter endnu to vellykkede dyk begiver vi os tilbage til campen og smutter under bruseren for at skylle det meget salte Rødehav af os… Og så står den på hygge inden aftensmaden. 

Mange samles i den hyggelige reception i campen… Her kan man nemlig fange lidt Wi-Fi, hvis man skulle ha’ brug for det. Vi snakker lidt om dagens oplevelser…hvem har set hvad og hvor…og udveksler fotos og videoer ( og måske en enkelt G&T ). Når klokken lyder, er der serveret aftensmad til os, og alle begiver sig mod restauranten. Der spises og hyggen fortsætter rundt om bordet…og efter maden på de udendørs sofaer i selskab med camp’ens hunde og måske en kop kaffe ( eller en G&T )

Dejlig afslutning på en dejlig dag.

Fortsættes..

Skriv et svar