Tørdragt dykning: Scubapro Våddragter vs. tørdragter


Våddragt eller tørdragt: Hvilken fungerer bedst for dig?

Det er ikke så simpelt et spørgsmål. Både våddragt og tørdragt er designet til at holde dig varm i vandet – de gør det bare på helt forskellige måder. Som med de fleste gearvalg afhænger det hele af, hvordan du dykker, hvor du dykker, og dine individuelle kan lide og ikke lide.

Hvilket der vil fungere bedst for dig, afhænger af dine unikke behov. Men her er et par punkter at overveje.
Tørdragt dykning
Trillam vs. Neopren

For ren dykkervarme og komfort er det svært at slå en tørdragt. Som alle dykkere ved, er vand en varmetyver; fordyb din krop i det, og din kernetemperatur begynder at falde hurtigt.Tørdragt

Men i en tørdragt rører vand aldrig din krop; kun luft gør. Og da du taber kropsvarmen 25 gange hurtigere i koldt vand end i kold luft, er det en grund til, at du kommer til at holde dig varmere i længere tid, når du har en tørdragt på.

Trilaminat tørdragter, ligesom Evertech Dry Breathable, fungerer som en beskyttende skal ved at holde vand ude. Trilaminatdragter har ingen iboende isolering, så du regulerer din dybdekomfort ved at variere tykkelsen af ​​dine termiske undertøj – jo koldere vandet er, jo tykkere er undertøjet (enten todelt top- og buksekombinationer eller heldragter i et stykke). og også ved at tilføje luft til dragten efter behov.

Trilaminat SCUBAPRO Evertech – Scubapro K2 Undertøj

En anden mulighed i tørdragtsdykning er at gå neopren. Neopren tørdragter som Everdry 4 og Exodry tilbyder noget tættere på pasformen, komforten og fleksibiliteten i en våddragt, men med en tørdragts vandtæthed. Fordi neopren-tørdragter får en del af deres termiske egenskaber fra selve neoprenen, kan de bæres med en tyndere underbeklædning eller nogle gange uden underbeklædning overhovedet. Begge disse dragter passer som hånd i handske, tilbyder fremragende bevægelsesområde, og vigtigst af alt, holder kropsvarmen inde og koldt vand ude. Hvis du beslutter dig for, at en tørdragt passer til dig, så sørg for at tjekke vores søsterartikel om forbedring af tørdragtens komfort og ydeevne.

Neopren SCUBAPRO Everdry og Exodry

Våddragt dykning

Hvis du sammenligner tørdragt med våddragt, er chancerne for, at du er en tempereret til koldtvandsdykker, så du overvejer sandsynligvis en tørdragt versus en 7 mm våddragt som Everflex 7/5 mm damperen.

Våddragter er lavet af neopren gummi, et skum med lukkede celler, der fanger millioner af små gasbobler i sin struktur. Når du klatrer i en våddragt, varmer din kropstemperatur på 98,6 grader gasboblerne i neoprenen, som fungerer som isolering. Dette, kombineret med en tætsiddende, forseglet pasform, der minimerer mængden af ​​vand, der kommer ind i dragten og flyder hen over din bare hud, er det, der forhindrer din kropsvarme i at slippe ud i det vandige miljø.

Så for at en 7 mm våddragt kan udføre sit arbejde, skal den passe som en anden hud, og den skal have sømme, tætninger og lynlåse, der minimerer vandindtrængning. Også fordi 7 mm neopren er et relativt tykt materiale, skal det strækkes. Jo mere fleksibel dragten er, jo lettere er det at klatre op i den, jo mere behagelig er den at have på, og jo større bevægelsesfrihed giver den. Men når alle de rigtige elementer er på plads, er dykning i en våddragt en god mulighed for dykkere, der føler sig mere forbundet med undervandsmiljøet, når de er lige så våde som deres omgivelser.

SCUBAPRO Everflex våddragt
En anden mulighed, der er værd at overveje Mellem tørdragten og våddragten er en dragt, som nogle dykkere siger, fanger det bedste fra begge designs. Konceptet er enkelt: Kombiner en våddragts tætsiddende pasform med den bagerste vandrette tørre lynlås og nogle af forseglings elementerne i en tørdragt. Ved at gøre det eliminerer du den bulk og hydro-modstand, der er iboende i de fleste tørdragter, mens du minimerer varmestjælende vandindtrængning, som er uundgåelig i de fleste våddragter. Mere end en tørdragt, men tørrere end en våddragt. Med andre ord en semidry dragt som NovaScotia 7,5 mm.

Så hvad skal man vælge? Det hele afhænger af dine personlige præferencer, din dykkerstil og måske dit budget. Tørdragter indtager de højeste trin på prisstigen, våddragter de laveste, med halvtørre dragter, der falder et sted imellem. Men uanset hvilken form for termisk beskyttelse du vælger, med SCUBAPRO Neoprendragt kan du simpelthen ikke miste!
#dragt børn #dragt herre #dragt dame #dragt børn #våddragt #neopren dragt #tørdragt #scubapro tørdragt

Skriv et svar