Roots Red Sea – En dykkerberetning

En dykkerdagbog formuleret af rejsedeltager Jette Egtved Hansen.

Egypten februar 2020. Dag 1. Søndag d. 23.02.2020.

Vejret er gråt, vådt og blæsende, da vi ( min kære mand og jeg ) pakker bilen og kører fra Sjælland mod Jylland. Nærmere betegnet Billund lufthavn. Vi har taget første skridt på vores dykkerrejse til Egypten med Diving2000.

Efter mange uger med regn herhjemme glæde vi os til at se solen igen! Der er jo nærmest garanti for sol og blå himmel i Egypten

Vi mødes med de øvrige rejsedeltager i lufthavnen. Nogle er nye ansigter og andre er gamle kendinge. Der er en opløftet og forventningsfuld stemning og snakken går livligt. Selvfølgelig skal der lige provianteres lidt ( gin er populært) inden vi hopper om bord på flyet. Denne gang flyver vi aften/nat, så de fleste prøver at få sovet lidt på flyet

I Hurghada lufthavn bliver vi hentet i en lille “bus” ( jeg er ikke så bil kyndig ), vores bagage bliver smidt op på taget og bundet forsvarligt ( håber vi? )  Så er der et par timers kørsel gennem en masse sand til campen. De fleste sover sødt under hele turen. Vi ankommer til Roots Red Sea, som er vores dykker camp ved en fire tiden om morgenen. 

Efter en varm velkomst og glade gensyns hilsner ( det er vores tredje besøg indenfor et år, alle sammen med Diving2000) bliver vi lynhurtigt indkvarteret i vores skønne små hytter. Mange er lidt trætte ovenpå rejsen og snupper lige et par timer på langs – Jeg er dog så fuld af energi og forventninger, at jeg ikke kan sove.. Jeg pakker ud og indretter mig i hytten… og da solen er stået op og skinner ind ad vores vinduer fra en klar blå himmel vækker jeg min stakkels mand og slæber ham med ud i den skønne sol…århhhh hvor havde jeg bare savnet den!

Vi smutter ned i restauranten og går om bord i den lækre morgen buffet. Vi har set frem til at kokken laver omeletter med valgfrit fyld og lækre pandekager til os til morgenmad….øjjjj det er godt!! Efterhånden indfinder resten af selskabet sig også…de kommer dumpende ind til morgenmaden lidt efter lidt. Efter et solidt morgen måltid og KAFFE begiver vi os alle over i dykker-centret i campen for at få registreret vores udstyr. Dem som ikke har udstyr selv lejer det nødvendige. Der forefindes alt, hvad man kunne få brug for i campen.

SÅ skal der dykkes..!

Endelig er det blevet tid til dét, det hele handler om….DYKNING! Vi går den korte tur over vejen og ned til stranden. Her står en hel flok af søde mennesker klar til at hjælpe og servicere os. Som kvinde ( og blondine.. ) skal man blot se en smule fortabt ud – og straks står der en stærk egypter og hjælper – I love it!

Vi kommer i vores udstyr og løber jo næsten ( det ville vi ihvertfald gerne ) ned til vandet. Vi stikker hovedet under..

Århhhh….det er vidunderligt at være tilbage i dette paradis igen! Skønheden og mangfoldigheden er lige overvældende hver gang! Efter det første ( af mange ) dyk spiser vi en dejlig frokost i restauranten på stranden. Maden smager bare SÅ godt efter en tur under overfladen! Vi gør en dyd ud af nødvendigheden, og nyder vores overfladetid på en solseng med en kop kaffe….det er liiiiige til at holde ud.

Denne første dag i campen er vi jo kommet lidt sent i gang, fordi vi først ankom tidligt samme morgen. Hele programmet er skubbet lidt i forhold til normalt…så vi når “kun” to dyk denne dag.

Et enkelt dyk mere efter den sene frokost på stranden….

Her får vi hilst på en stor moræne, som har slået sig ned i en stendynge, de charmerende klovnfisk, de smukke og elegante blåplettede rokker og mange mange andre skønheder.

Efter et tiltrængt bad og lidt hygge og udveksling af oplevelser med resten af vores rejse selskab serveres der aftensmad i restauranten i campen. Sikke en appetit man får af at dykke! Alle er sultne og TRÆTTE! Vi ( og det gør de fleste vist..) vælger at gå tidligt i seng – Det gælder jo om at være frisk til dagen i morgen!

Endnu en dag i vente med solskin, dejligt selskab, hygge, god mad, sand mellem tæerne og ikke mindst FANTASTISK DYKNING!

Fortsættes..

Skriv et svar