10 spørgsmål til instruktøren..

10 spørgsmål enhver dykkerinstruktør er

blevet stillet..

Erfarne instruktører hører mange af de samme spørgsmål fra bekymrede eller betænksomme elever. Skal du snart på et dykkerkursus, eller er du stadig i fasen hvor du ”bare” overvejer det? – så læs med her, der er masser af svar at hente!

1. Hvad sker der hvis jeg løber tør for luft?

For det første er det meget usandsynligt, at du nogensinde kommer til at opleve dette! Under dit PADI Open Water Diver kursus vil du lærer hvordan du håndtere dit luftforbrug, og du vil få for vane at tjekke din resterende luft ofte. Du vil også lære, at vi aldrig dykker, til tanken er helt tom, men altid påregner en reservemængde, så dykket sluttes sikkert, før manglende luft bliver et problem. Som et led i dit Open Water Diver kursus vil vi øve ”tom for luft situationer”, så du er i stand til at håndtere disse sikkert ”in real life”.

2. Hvor lang tid varer ét dyk?

Det kan være rigtigt svært at sige hvor lang tid DINE dyk kommer til at vare, for det afhænger fuldstændigt af, hvor hurtigt du bruger luften. Det er naturligt, at man før sine første dyk er nervøs. Det resultere i, at begyndere bruger deres luft hurtigere end erfarne dykkere. Andre faktorer der også kan have indvirkning på længden af dine dyk kan være; kropsbygning, kondition, dybde, forholdene ved dykkersitet, hvor effektivt du benytter dine finner, vandtemperatur og meget mere.

Det er normalt, at et dyk i Danmark varer mellem 25-40 minutter – én ting er sikkert, dine dyk bliver længere, desto mere erfaring du får, så der er ingen undskyldninger for, ikke at få dykket.

3. Hvor dybt skal jeg dykke?

Dine første to dyk på PADI Open Water Diver kurset vil være til en maksimum dybde af 12 meter, dyk tre og fire vil være til maksimalt 18 meter (eller 12 meter for 10-11 årige). Dykkene på kurset skal være minimum 5 meter, men der er ingen krav om, at du skal dykke til 18 meter! Snak med din instruktør hvis du er nervøs for dybden.

4. Jeg bruger briller, kan jeg stadig lære at dykke?

JA absolut! En mulighed er at bruge kontaktlinser – engangslinser er at foretrække, da du kan risikere at miste dem under maskeøvelser. Er du ikke typen, der bruger kontaktlinser, anbefaler vi, at du investerer i en maske med styrke – kom forbi Diving2000 og se hvad vi kan tilbyde.

5. Jeg er ikke den store bogorm, kan jeg stadig følge med i teoridelen?

Ja! PADI Open Water Diver kurset er designet, så det er tilgængeligt for alle, uanset hvad deres foretrukne læringsstil måtte være. Teorien fokusere ikke udelukkende på læsning (selvom der vil være lidt), men ligeså meget på videoer, praktiske demonstrationer og instruktørens præsentationer.

Tiltaler denne form for kursus ikke dig, skulle du måske overveje PADI eLearning. Her vil du kunne tage alt teorien hjemmefra i dit eget tempo. Når du er færdig, kommer du til os og tager en mindre ”multiple choice quiz”, så vi kan se, at du har forstået teorien.

Hvis du er smartphone eller tablet bruger, kan du benytte dig af PADI’s Open Water Diver Touch produkt, som du også færdiggøre derhjemme. Denne giver dig en mere moderne undervisning.

6. Vil der være nogle former for farligt maritimt liv?

Det afhænger fuldstændig af, hvor du skal dykke, og hvad du forbinder med ”farligt”. I visse områder findes der koraller og planter, som kan skære og stikke, hvis du gnider dig op af dem. De fleste maritime dyr angriber ikke, men har forsvarsmekanismer, som kan bruges, hvis dyret bliver presset eller forskrækket.

Din instruktør kan informere om farligt maritimt liv i dit område, men som hovedregel, findes der ikke noget ”farligt” i Danmark.

Den gyldne regel i dykning er – kun kigge, aldrig røre. De fleste mennesker ville også blive irriteret, hvis nogle de ikke kendte kom til deres verden og prikkede på dem.

7. Kan jeg godt lære at dykke, selvom jeg ikke har en buddy?

Ja, intet problem!

Langt de fleste kommer på deres Open Water kursus uden en makker – Størstedelen af disse går fra kurset med ikke bare én fast buddy, men også en håndfuld nye gode bekendtskaber.

Kommer du på efterfølgende dykkerture, vil den ansvarlige Divemaster eller Instruktør sørge for at du får en buddy at dykke med.

8. Jeg er ikke en stærk svømmer, vil det blive et problem?

Du behøver ikke være Michael Phelps eller Pernille Blume for at lære at dykke, men der er nogle minimumskrav af sikkerhedsmæssige grunde. For at blive Open Water Diver skal du kunne svømme 200 meter (svømmestil er underordnet og der er ingen tidskrav), du skal træde i vande/flyde i 10 minutter og som det sidste, skal du gennemføre en række snorkel øvelser i overfladen. Det vigtigste er, at vi kan se, at du er komfortabel i vandet.

Er du i tvivl, om du kan klare disse ”svømmeprøver” så tag et smut i svømmehallen inden kursusstart.

9. Skal jeg have mit eget dykkerudstyr?

For at starte på et Open Water Diver kursus i Diving2000 skal du have dit eget maske-snorkel sæt. Dette er der flere grunde til – det er sjovest rent hygiejnisk at have sit eget, ligesom du er sikker på, at du har en maske, der passer lige netop DIT ansigt.

Resterende udstyr vil du kunne låne på kurset, men vi lægger ikke skjul på, at den bedste dykker har sit eget udstyr. Du behøver ikke købe hele pakken inden kursusstart, men vi vil råde dig til at overveje køb af udstyr under eller efter din uddannelse.

10. Hvor lang tid tager et PADI Open Water Diver kursus?

Det afhænger af dig og dit dykkercenter. Èn ting er sikkert, det skal være sjovt at lære at dykke! Derfor fokusere vi på, at der skal være plads til hygge, forskellighed og sjove oplevelser. Du vil sikkert kunne finde steder, der klarer kurser hurtigere end hos, men hos Diving2000 er du sikret et sjovt og succesfuldt forløb uden stress og jag.

Hos Diving2000 tager et PADI Open Water Diver kursus 4-5 dage – typisk fordelt over to weekender, så du er fri for at rive hverdage ud af kalenderen. Skulle du alligevel være besat i weekenderne, tilbyder vi 4-dags kurser i hverdage.

Ønsker du at tage et solokursus, aftales varighed med os, men typisk vil det kunne gøres på 3-4 dage.

Har du som tidligere nævnt benyttet dig af eLearning eller Touch produkter, skal du stadig tage den praktiske vanddel. Her vil du typisk blive koblet på et igangværende Open Water Diver hold, og tage det resterende med dem.

Har du stadig spørgsmål, eller er du klar til at tilmelde dig kursus?

– uanset hvad, så tøv ikke med at tag kontakt til Diving2000 på 66 13 00 49, vi står altid på spring med god rådgivning og en hyggelig snak.

Teksten er inspireret af blogindlæg på Padi.com

2 tanker om “10 spørgsmål til instruktøren..

  1. Pingback: Dykkercertifikat på Fyn med hotel – Dykkerkursus nær dig

  2. Pingback: Dykning med Type 1 Diabetes | Diving 2000´s blog - Gode råd om dykning

Skriv et svar