SANTI Tørdragt og inderdragter i Diving 2000

 

SANTI E.LITE
Ingen kompromis i Santi tørdragter.

Santi E.Lite tørdragten anbefales til alle former for dykning, især tekniske dyk, hule- og vragdyk på grund af dens exceptionelle holdbarhed og ekstra beskyttelse af de mest følsomme områder, der er udsat for mulige skader.

Santi E.Lite tørdragt er lavet af et unikt Rip Stop Nylon/Butylen/Polyester materiale (535 g/m2). Rip-stop nylon er et letvægts, fleksibelt stof med indvævede ripstop-forstærkningstråde i et krydsskraveringsmønster, som giver enestående holdbarhed og beskyttelse.

En lang vandtæt lynlås foran er dækket af en ekstra flap med lynlås, ny form af Kevlar®-knæbeskyttere beskytter desuden det forreste benområde.

Som i alle Santi tørdragter er E-Lite udstyret i to store og solide lastlommer med elastiksnore til montering af udstyret. Den højre lomme har en praktisk ekstra lynlåslomme til dobbelt ende

Udstyret med alle de funktioner, du har brug for til fritidsdykning, professionel, teknisk og grottedykning.

Santi E.Motion Plus – Tørdragten til dykning i hele verden. Dette produkt afspejler kvindemodellen, herremodellen forhandles som separat produkt.

E.Motion Plus tørdragten kommer som et bud på den optimale balance mellem den lette og fleksible E.Motion og den eksklusive holbarhed fra E.Lite. Kombinationen kulmineres i et moderne og elegant snit med optimal komfort, under dykning! Dragten beskytter dig, præcis hvor det er nødvendigt, samtidigt med at mobiliteten bevares under krævende dykkerforhold. E.Motion Plus er desuden et fremragende valg for begyndere i tørdragtsdykning, da den er utroligt nem at dykke, og giver den bedst mulige komfort. 

Desginet til denne dragt er skabt som fusion mellem de to flagskibe; E.Motion og E.Lite. Begge forgængere lader E.Motion Plus kombinere de største fordele ved snit, stof og maksimal beskyttelse på udsatte steder.

Ladies First er Santi’s dedikerede serie af tør- og inderdragter til kvinder, der tager højde for former og farvepræferencer. Har får du også som kvinde en dragt der passer perfekt. 

E.Motion Plus fås i 36 forskellige farvekombinationer, så du tilmed kan skabe en helt unik dragt, som ingen andre har. Dragten er som standard udstyret med et nyt og innovativt SANTI Smart Seals-system, med bløde ringe, der giver mulighed for meget let og hurtig udskiftning af manchetter på dykkerstedet. 

Santi E.Space Tørdragt – Klassisk triliminat torso-tørdragt.

E.Space tørdragten er produceret i et relativt let og ekstremt holdbart, dog stadig fleksibelt triliminat-produkt. Dragten er skåret i et snit der tilpasser sig mange kropsbygninger og lader dig bevarer bevægelsesfriheden i stort set alle retninger.

Et klassisk, ergonomisk Y-snit med minimale syninger tillader stor bevægelsesfrihed. Den rummelige konstruktion eftrlader stor komfort, endda med tyk inderdragt. E.Space dragten anbefales især til intens, grotte, vrag og teknisk dykning. Den er også velegnet til konstruktionsarbejde i forbindelse med erhvervsdykning og offentligt redningsarbejde.

Santi Enduro Tørdragt – Ekstremt slidstærk tørdragt 

Enduro dragten er designet som en klassisk, ekstremt holdbar og robust tødragt til tekniske dykkere. Den er produceret i et Cordura/Butylene/Polyester triliminatprodukt med en total vægt på 620gr/m2. Dragten besidder en teleskoptorso og et specielt y-snit der forbedre flaksibiliteten og tillade ubegrænsede bevægelser. Denne dragt anbefales til tunge tekniske dykkere og erhvervsdykkere..

SANTI inderdragt
Læs mere omkring Santi´s inderdragter både med og uden varme systemer.

Tørdragt dykning: Scubapro Våddragter vs. tørdragter


Våddragt eller tørdragt: Hvilken fungerer bedst for dig?

Det er ikke så simpelt et spørgsmål. Både våddragt og tørdragt er designet til at holde dig varm i vandet – de gør det bare på helt forskellige måder. Som med de fleste gearvalg afhænger det hele af, hvordan du dykker, hvor du dykker, og dine individuelle kan lide og ikke lide.

Hvilket der vil fungere bedst for dig, afhænger af dine unikke behov. Men her er et par punkter at overveje.
Tørdragt dykning
Trillam vs. Neopren

For ren dykkervarme og komfort er det svært at slå en tørdragt. Som alle dykkere ved, er vand en varmetyver; fordyb din krop i det, og din kernetemperatur begynder at falde hurtigt.Tørdragt

Men i en tørdragt rører vand aldrig din krop; kun luft gør. Og da du taber kropsvarmen 25 gange hurtigere i koldt vand end i kold luft, er det en grund til, at du kommer til at holde dig varmere i længere tid, når du har en tørdragt på.

Trilaminat tørdragter, ligesom Evertech Dry Breathable, fungerer som en beskyttende skal ved at holde vand ude. Trilaminatdragter har ingen iboende isolering, så du regulerer din dybdekomfort ved at variere tykkelsen af ​​dine termiske undertøj – jo koldere vandet er, jo tykkere er undertøjet (enten todelt top- og buksekombinationer eller heldragter i et stykke). og også ved at tilføje luft til dragten efter behov.

Trilaminat SCUBAPRO Evertech – Scubapro K2 Undertøj

En anden mulighed i tørdragtsdykning er at gå neopren. Neopren tørdragter som Everdry 4 og Exodry tilbyder noget tættere på pasformen, komforten og fleksibiliteten i en våddragt, men med en tørdragts vandtæthed. Fordi neopren-tørdragter får en del af deres termiske egenskaber fra selve neoprenen, kan de bæres med en tyndere underbeklædning eller nogle gange uden underbeklædning overhovedet. Begge disse dragter passer som hånd i handske, tilbyder fremragende bevægelsesområde, og vigtigst af alt, holder kropsvarmen inde og koldt vand ude. Hvis du beslutter dig for, at en tørdragt passer til dig, så sørg for at tjekke vores søsterartikel om forbedring af tørdragtens komfort og ydeevne.

Neopren SCUBAPRO Everdry og Exodry

Våddragt dykning

Hvis du sammenligner tørdragt med våddragt, er chancerne for, at du er en tempereret til koldtvandsdykker, så du overvejer sandsynligvis en tørdragt versus en 7 mm våddragt som Everflex 7/5 mm damperen.

Våddragter er lavet af neopren gummi, et skum med lukkede celler, der fanger millioner af små gasbobler i sin struktur. Når du klatrer i en våddragt, varmer din kropstemperatur på 98,6 grader gasboblerne i neoprenen, som fungerer som isolering. Dette, kombineret med en tætsiddende, forseglet pasform, der minimerer mængden af ​​vand, der kommer ind i dragten og flyder hen over din bare hud, er det, der forhindrer din kropsvarme i at slippe ud i det vandige miljø.

Så for at en 7 mm våddragt kan udføre sit arbejde, skal den passe som en anden hud, og den skal have sømme, tætninger og lynlåse, der minimerer vandindtrængning. Også fordi 7 mm neopren er et relativt tykt materiale, skal det strækkes. Jo mere fleksibel dragten er, jo lettere er det at klatre op i den, jo mere behagelig er den at have på, og jo større bevægelsesfrihed giver den. Men når alle de rigtige elementer er på plads, er dykning i en våddragt en god mulighed for dykkere, der føler sig mere forbundet med undervandsmiljøet, når de er lige så våde som deres omgivelser.

SCUBAPRO Everflex våddragt
En anden mulighed, der er værd at overveje Mellem tørdragten og våddragten er en dragt, som nogle dykkere siger, fanger det bedste fra begge designs. Konceptet er enkelt: Kombiner en våddragts tætsiddende pasform med den bagerste vandrette tørre lynlås og nogle af forseglings elementerne i en tørdragt. Ved at gøre det eliminerer du den bulk og hydro-modstand, der er iboende i de fleste tørdragter, mens du minimerer varmestjælende vandindtrængning, som er uundgåelig i de fleste våddragter. Mere end en tørdragt, men tørrere end en våddragt. Med andre ord en semidry dragt som NovaScotia 7,5 mm.

Så hvad skal man vælge? Det hele afhænger af dine personlige præferencer, din dykkerstil og måske dit budget. Tørdragter indtager de højeste trin på prisstigen, våddragter de laveste, med halvtørre dragter, der falder et sted imellem. Men uanset hvilken form for termisk beskyttelse du vælger, med SCUBAPRO Neoprendragt kan du simpelthen ikke miste!
#dragt børn #dragt herre #dragt dame #dragt børn #våddragt #neopren dragt #tørdragt #scubapro tørdragt

Dykkermaske og snorkelsæt fra Scubapro.

Dykkermasker er dine øjne, når du dykker, og at vælge den bedste dykkermaske til dig er afgørende for et vellykket dyk eller snorkeltur. Det vigtigste aspekt ved at vælge en maske er, at den sidder korrekt, ikke lækker og er behagelig. Alt andet er bare en bonus. 🙂

Det er ikke usædvanligt, at dykkere kan have flere masker til forskellige typer dykning, som hver især arbejder på at optimere en bestemt type dyk. Her er hvad du skal overveje, når du vælger den bedste dykkermaske der passer.

Dykkermasker skal sidde korrekt, ellers risikerer du utætheder, ubehag og hyppig dug. De fleste masker har en ydre og indre forsegling, der er beregnet til både at røre ansigtet. Sørg for, at rækkevidden af ​​den indre forsegling rører dit ansigt uden huller. Mange foretrækker at få tilpasset deres masker professionelt, så de ved, at de har den optimale pasform.

Scubapro dykkermaske

Dykkermaske linsetyper

Dykkermasker har fire linsetyper, der bruges til forskellige dykkerscenarier. Uanset linsetype har du brug for en dykkermaske, der giver dig en god forsegling og klart udsyn. Husk disse oplysninger, når du beslutter dig for at foretage et køb.
Enkelt objektiv

Ifølge flertallet af dykkere tilbyder enkelt linsemasker et bredere synsfelt. De har en linse, der strækker sig over hele maskens længde. Disse typer masker har en enkelt linse, der forbinder omkring næsen, hvilket generelt giver en behagelig pasform for alle.

Nogle funktioner og fordele ved masker med enkelt linse inkluderer:

En mere åben og rummelig udsigt under vandet
Ingen solid næsebro betyder, at forruden er uhindret

Denne type maske er perfekt til dyk, når du vil tage alle havdyrene og andet dyreliv omkring dig ind. Teknisk dykning og huledykning drager også fordel af en rammeløs enkeltlinsemaske. Uanset om du dykker gennem koraller eller udforsker dybe undervandshuler, er en enkelt linsemaske optimal her.

En enkelt linsemaske, som brugerne elsker, er Synergy 2 Trufit. Det anses for at være en af ​​de mest komfortable dykkermasker på markedet og giver en vandtæt forsegling på alle ansigtsformer. En anden enkelt linse maske, som SCUBAPRO anbefaler, er den rammeløse dykkermaske. Den har et blødt silikoneskørt og dobbeltkantet forsegling, hvilket gør det behageligt og sikkert. Galileo HUD-rammeløse maske er kompatibel med vores HUD-dykkercomputere til dem, der ønsker et håndfrit dyk.

Dykkermaske

Mens enkeltlinsemasker er populære blandt dykkere, foretrækker mange en dobbeltlinse – også kendt som dobbelt- eller dobbeltlinsemasker. I stedet for én solid linse på tværs af hele masken har dobbeltmasker to separate linser.

Nogle funktioner og fordele ved dobbelt linsemasker inkluderer:

En dråbeform, der optimerer at kigge ned
De er lavt volumen og lettere at rydde, hvis de bliver oversvømmet
De kan komme med korrigerende linser. For dem, der bærer briller eller ikke bærer kontakter, kan korrigerende linser give et klarere dykning

Dual linse masker er populære blandt fridykkere på grund af deres lave volumen design og dem, der har brug for korrigerende linser i vandet. SCUBAPRO D-Mask tilbyder et bredt udsyn og en behagelig vandblokerende forsegling med en UV-belægning til beskyttelse mod UV-lys, mens den er på overfladen. Scubapro Zoom maske er ideel til dykkere, der har brug for optimale linser. Du kan selv skifte linserne uden værktøj på mindre end et minut.
Tri linse

Tri lens scuba masker bliver mere populære i dykkerverdenen, og tilbyder mange fordele for dens bruger. Grundlæggende er det en enkelt linsemaske med klare vinduer på begge sider, hvilket giver minimal interferens, et stigende perifert syn og en panoramaudsigt.

Nogle funktioner og fordele ved masker med tre linser inkluderer:

En panoramaudsigt over havet
Ægtere farver og klarhed under vandet
Minimeret blinde vinkler i vandet
Stil med lav lydstyrke

Perfekt til en ekspansiv undervandsudsigt, tri-linsemasker er lavprofilerede med små sideruder, hvilket giver alle dykkere optimal vandudsigt. Crystal VU PLUS har et patenteret enkelt linsedesign med sideruder, der skaber et panoramisk synsfelt, mens det ultraklare, farvefrie glas giver optimal klarhed under vand. SUB VU Mini Dykkermaske tilbyder alle de funktioner, der gør tri-linser populære, men er skabt med mindre dykkere i tankerne.
Fuldt ansigt

Ligesom navnet antyder, er en hel ansigts scuba maske en maske, der dækker hele ansigtet. De bruges generelt ikke af rekreative dykkere, men mange professionelle som kommercielle dykkere og videografer bruger dem. De er også optimale til koldtvandsdykkere for ekstra varmebeskyttelse.

#dykkermaske #snorkelsæt #snorkeludstyr #D-maske #zoom maske #Scubapro Frameless

Våddragt- Tænk på miljøet når du køber våddragt

SCUBAPRO Cares – Bæredygtige Neoprendragter
Engineering med et øje på miljøet
I 2012 blev SCUBAPRO den første virksomhed inden for dykning til at introducere X-Foam blanding neopren som en del af deres igangværende indsats for bedre at beskytte dykkere og miljøet.

SCUBAPRO er også den første til at introducere opløsningsmiddelfri Aqua lim i fremstillingen af ​​deres dykkerdragter. Dette innovative klæbemiddel har også vist sig at være bedre for dykkere og miljøet.

SCUBAPRO-teamet er stolte af at være de første til at tilbyde X-Foam, opløsningsmiddelfri Aqua-lim og mere (se nedenfor) som en del af virksomhedens løbende indsats for bedre at beskytte dykkere og vores oceaner.

Med totalt miljøvenlige produkter og processer som vores mål går SCUBAPRO forskning og udvikling fremad. For eksempel lancerede SCUBAPRO for nylig dykkerindustriens “grønneste” våddragt – Everflex 3/2mm No Zip, lavet med Naturalprene, en neoprenblanding, der primært kommer fra gummitræer høstet af fornybart gummi trægårde. Og der kommer mere. Bliv hængende!

Naturalpren
Naturalprene er en helt naturlig neopren, en latexgummi, der erstatter både traditionel petroleumsbaseret og kalkstensbaseret neopren. Naturalprene er en neoprenblanding, der primært kommer fra gummitræer høstet fra vedvarende gummitræfarme. (Ved afslutningen af ​​en lang latexproduktionscyklus bruges disse træer til fremstilling af tømmer, så intet går til spilde.) Naturalprene er ligesom X-Foam i overensstemmelse med strenge PAH-krav. SCUBAPRO er den første til at tilbyde dette til dykkermarkedet og beskytter dykkere og vores oceaner.

X-Foam Neopren
Alle SCUBAPRO våddragter er fremstillet af 100 procent ren neopren lavet af en eksklusiv formel kaldet X-Foam, som er lavet af kalksten (ikke petroleum) neopren. Det betyder, at den er fuldstændig petroleumsfri, hvilket reducerer olieforbruget for fremtidige generationer. Dette gør også X-Foam til den eneste neoprenformel, der overholder de meget strenge P.A.H. og REACH-testkrav.

P.A.H.s (Polycyclic Aromatic Hydrocarbons) forekommer i olie-, kul- og tjæreaflejringer og produceres også som biprodukter af brændstofforbrænding, både fossil og biomasse. P.A.H.’er har været optaget på EPA’s prioritetsliste for forurenende stoffer siden 1976. P.A.H. tests sikrer, at neoprenen er fri for de kemiske forurenende stoffer, der er anført i forordningen.

REACH (Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals) tests for stoffer med meget stor bekymring (SVHC). Både P.A.H. og REACH-tests giver en sikkerhedsstandard for at beskytte brugerne og undgå den potentielle risiko for den menneskelige krop.

X-Foam-produktions- og testprocessen er meget dyr, men Scubapro føler, at den er det værd. SCUBAPRO er stolte af at kunne tilbyde denne neoprenblanding for bedre at beskytte miljøet.

Ny opløsningsmiddelfri lim
Endnu en gang står SCUBAPRO i spidsen for miljøinnovation med udviklingen af ​​en ny opløsningsmiddelfri lim — kaldet Aqua lim — der bruges i konstruktionen af ​​alle SCUBAPRO neoprenprodukter (undtagen støvler) tykkere end 1,5 mm. Det er universelt accepteret, at vandbaserede klæbemidler er bedre for dykkere og bedre for miljøet. Aqualim kan reducere 600 gram opløsningsmiddel pr. våddragt, hvilket giver et bedre miljø for arbejderne. SCUBAPRO er den første virksomhed i dykkerindustrien, der bruger en ikke-opløsningsmiddellim på sine produkter.

Selvom den er vandbaseret, er Aqua-lim hård som søm – SCUBAPRO-ingeniører sørgede for det med strenge test, der strækker sig over mere end 400 timer. Så du kan være sikker på, at du ikke kun er iført den mest komfortable, holdbare våddragt, der findes, den er også mere kompatibel med et sundt miljø.

100% organisk anti-dug gel
En anden måde, Scubapro har været i stand til at hjælpe med at holde opløsningsmidler og kemikalier ude af vores oceaner, er med udviklingen af ​​en 100 procent organisk anti-dug-gel. Kaldet Scuba Clear (antidug), dette er en fuldstændig formaldehyd-fri, klinisk testet, biologisk formulering, der ikke vil irritere dine øjne eller hud og heller ikke skade miljøet. Så nu kan du holde dine maskelinser klare for bedre at nyde et sundere undervandsmiljø.

Miljøvenlige brugervejledninger
Alle nye SCUBAPRO brugervejledninger er tilgængelige som praktiske downloads. Våddragtsmanualer er også tilgængelige trykt på genbrugspapir (SCUBAPRO Cares-logoet er vist på forsiden). Brug af genbrugspapir sparer energi, vand, træer og hjælper med at reducere lossepladsen. Det reducerer også drivhusgasemissioner og er en bæredygtig, omkostningsbesparende ressource til fremstilling af nye papirprodukter. Ved at bruge genbrugspapir hjælper vi med at beskytte vores værdifulde naturressourcer.

#våddragt #våddragt dame #våddragt børn #våddragt herre #scubapro

PADI Open Water dykkerkursus & efterfølgende dykkercertifikat.

Første gang du scubadykker er en fantastisk oplevelse.

For de fleste dykkere er det en uforglemmelig oplevelse, første gang de trækker vejret under vandet. Det åbner døren til en helt ny verden. Det, du føler og ser, er unikt. At dykke er en enestående oplevelse.

Det er kun dig selv, som kan sige, hvorfor scuba dykning interesserer dig. Leder du efter eventyr? Dykning er en af verdens mest eventyrlige aktiviteter. Elsker du naturen? og mangfoldigheden i et uberørt koralrev, eller det betagende liv i en sø eller en oversvømmet stenbrud. Er det opdagelsestrangen, som driver dig? Selv på meget besøgte dykkersteder vil du se ting, som de fleste aldrig oplever, og komme på steder, hvor de fleste aldrig når hen.

Scubadykning giver adrenalin og intensitet eller fred og ro i sindet. vi bruger det faktisk til PTSD ramte veteraner.

Dykkerkursus
https://shop-diving2000.dk/shop/151-open-water-diver-trin-1/Tag dit dykkercertifikat – find det rigtige dykkerkursus til dig.

Du kan vælge at tage udfordringer op, som giver store belønninger. Udfordringer, som kræver træning, planlægning, udstyr og målrettethed, eller du kan vælge bare at drive afslappet gennem nogle af verdens mest stille og smukke omgivelser. Der er altid noget nyt at se, noget nyt at udforske og en ny måde at nyde det på. Du bliver aldrig træt af at dykke.

Dykkerkursus og efterfølgende dykkercertifikat.

PADI Open Water Diver I løbet af PADI Open Water Diver-kurset lærer du alt det, som du skal vide, for at kunne udforske undervandsverdenen med scuba. De fleste finder det en givende udfordring, som ikke stiller de store krav. Træning er vigtig, fordi:

• Det gør dykning meningsfuld og giver resultater, så du kan få det ud af det, som du vil.

• Der er potentielle farer, som du skal undgå, nedsætte og/eller håndtere.

• Ligesom al anden sport har dykning nogle risici, som du er nødt til at acceptere.

Certificeringen viser, at du lever op til kravene, som kurset stiller. Dive Centre og Resorter kræver bevis for certificering, før de lejer dig dykkerudstyr eller fylder dykkerflasker op. Som PADI Open Water Diver bliver du trænet til en maksimum dybde på 18 meter. Du vil også være kvalificeret til at dykke under betingelser, der er de samme eller bedre end dem, du har trænet i, inden for de tidsgrænser, som fremgår af din dykkercomputer eller tabeller (du vil lære mere om disse grænser i sektionerne fire og fem).

Som PADI Scuba Diver må du dykke under tilsyn af en PADI Instructor eller PADI Divemaster ned til en dybde på 12 meter.

Har du spørgsmål til dykkerkurser, så se vores kæmpe FAQ der omhandler hvordan du får dig et dykkercertifikat

#padi open water #dykkercertifikat #dykkerkursus #uv jagt #erhvervsdykker uddannelse #dykkerudstyr #Garmin Descent

Hvordan skal du vælge dit dykker & uv-jagt udstyr.

Producenterne udvikler hele tiden forskellige typer nyt
udstyr og design, som forbedrer færdighederne og passer
til forskellige typer dykning, størrelser, dykkermiljøer og
personlig smag.

Den bedste måde at finde rundt mellem de forskellige
mærker og modeller er at få professionel hjælp – det
er en del af det at være professionel dykker. Dit lokale
PADI dykkercenter kan give dig den bedste information
om de typer og muligheder, som findes. Derfor er det det
bedste sted at få vejledning til dine beslutninger om udstyr
og investeringer.
Padi Equipment kursus
Dette kursus fortæller om formålet med hver enkelt del af
udstyret, samt de grundlæggende overvejelser, som gør
sig gældende for pasform, valg, brug og pleje. Men fordi
der hele tiden kommer nye modeller og muligheder til,
skal du forhøre dig hos din dykkeroperatør eller instruktør,
og bede om mere præcis information om de enkelte
mærker og modeller.
Det er vigtigt at følge med i de aktuelle muligheder og
fornyelser. Det udstyr, som du investerer i, holder normalt
i mange år. Men måske opgraderer du udstyret inden,
fordi der kommer noget nyt frem, som passer bedre til
det, du ønsker. At holde dig i kontakt med det lokale
dykkersamfund gennem dit lokale PADI Dive Center,
Resort eller Instructor, PADI Diving Society, ScubaEarth®
og andre online dykkersamfund, dykkermagasiner og
udgivelser, venner, som dykker osv., vil normalt hjælpe dig
med at holde dig informeret om det sidste nye inden for
scuba teknologien.
Valg og pleje af dykkerudstyr.
Lad os se på grundprincipperne, der gælder for valg og
pleje af næsten alt dykkerudstyr.
Primære overvejelser
De tre vigtigste overvejelser, når du vælger dykkerudstyr, er
egnethed, pasform og komfort.
Egnethed betyder, at udstyret er egnet til dig og
dykningen. Hvis du planlægger at dykke i koldt vand, er
din våddragt med korte ærmer, som er perfekt egnet til
dykning i troperne, sandsynligvis ikke egnet.
Pasform betyder, at udstyret er afpasset og reguleret til
dig. Mange dele af udstyret fungerer ikke, eller fungerer
ikke korrekt, hvis de ikke har den rigtige pasform.
Dit PADI dykkercenter og din instruktør vil hjælpe dig med at lære,
hvordan du vælger udstyr, som passer, og regulerer det.
Komfort betyder, at du kan være iført genstanden i en
time eller mere uden at blive særlig distraheret på grund af
fornemmelsen, som det giver dig, eller dets udformning.
Ubekvemt udstyr, som generer dig, kan betyde, at det
ikke er sjovt at dykke. Det kan nogle gange fjerne din
opmærksomhed fra sikkerhedsspørgsmål. Sørg for, at dit
udstyr passer og er komfortabelt. En professionel kan til et
vist punkt fortælle dig, om noget passer. Men du skal selv
sige, om det er komfortabelt eller ej.
Sekundære overvejelser
Når dit udstyr er egnet, komfortabelt og passer, er der
fire sekundære overvejelser: pris og funktioner, behov for
vedligeholdelse, farve og design samt tilbehør.
Pris og funktioner – Du kan vælge udstyr i flere
prisklasser; de dyre modeller har flere funktioner.
Behov for vedligeholdelse – Tag med i overvejelserne,
at noget udstyr kræver årlig eller halvårlig, professionel
vedligeholdelse. De fleste dykkercentre vedligeholder de
mærker, som de sælger, så hvis du køber dit udstyr fra dit
PADI dykkercenter vil de normalt sørge for det.
Farve og design – Du kan vælge udstyr, som ser flot ud,
og er farvekoordineret.

#PADI #dykkerudstyr #uv-jagt #dykkerkursus #dykkercertifikat #erhvervsdykker

Vejrtrækning under vand med dykkerudstyr

Tag et Padi Open Water diver kursus – Gå ikke ud og dykke uden et dykkercertifikat


Du har allerede lært, at trykket øges med dybden og
reducerer et luftvolumen, mens dets tæthed øges.

Fordi dykkerudstyret giver luft med samme tryk som
omgivelserne, tager hvert åndedræt stadig mere luft fra
din scubadykkerflaske, jo dybere du dykker. Jo dybere du
dykker, jo hurtigere bruger du derfor din luft.

Hvor hurtigt du bruger din luft, afhænger af det forhold
mellem tryk og volumen, som du lige har lært.

• Din luftforsyning varer halvt så lang tid ved
10 meter/33 fod (2 bar/ata), som den gør ved
overfladen (1 bar/ata).

• Din luftforsyning varer en tredjedel så lang tid
ved 20 meter/66 fod (3 bar/ata), som den gør ved
overfladen (1 bar/ata), en fjerdedel så lang tid ved
30 meter/99 fod osv.

Din indåndingshastighed har også indflydelse på,
hvor længe din luftforsyning varer. Du bruger din luft
hurtigere, når du svømmer, end når du er ubevægelig.
Trykket reducerer et luftvolumen ved at presse
molekylerne tættere sammen. Det betyder, at luften
bliver tættere, når du stiger ned. Tæt luft er tungere at
indånde end luft ved normalt overfladetryk. Jo dybere
du befinder dig, jo mere energi bruger du til at trække
vejret.

Desuden forbruger en hurtig vejrtrækning
betydelig mere energi (ved overfladen eller ved en hvilken
som helst dybde) – det kræver cirka fire gange så meget
energi at trække vejret dobbelt så hurtigt. Så jo dybere du
dykker, jo flere kræfter og jo mere energi bruger du, hvis
du trækker vejret hurtigt.

Derfor skal du tage dybe, rolige indåndinger. Dyb og rolig
ind- og udånding er den mest effektive måde at trække
vejret på, når du dykker. Kontrollér dig selv, og dyk
afslappet. For at luften skal vare så længe som muligt,
skal du spare energi og ikke overanstrenge dig. Undgå at
blive forpustet eller stakåndet under vand. Dette vil vi se
nærmere på i sektion to.

Langsom, dyb vejtrækning hjælper dig også til at
håndtere stress og angst. Når en nødsituation eller en
oplevet trussel fremkalder angst, reagerer din krop ved
at øge vejrtrækningen. Men processen fungerer i et vist
omfang begge veje – hvis du trækker vejret langsomt
og kontrollerer åndedrættet, hjælper det med til at
kontrollere og håndtere angst.

Det hjælper dig til at
fokusere på problemer, som er baseret på din træning, i
stedet for på indtrykket.
Hvis du står over for et problem, mens du dykker, skal du
afbryde det, som du er i gang med, og mindske angsten
ved at blive ved med eller igen begynde trække vejret
langsomt og dybt, mens du løser problemet.

#dykkerkursus #Dykkercertifikat #erhvervsdykker #uv-jagt #snorkeludstyr

Undervandsjagt eller UV jagt

Fra ældgammel jagttradition til ny spændende fritidsinteresse

Undervandsjagt kaldes også UV-jagt og har eksisteret, siden mennesket for tusindvis af år siden begyndte at fridykke efter svampe, muslinger og blæksprutter. Vi mennesker har udnyttet havets ressourcer i mange tusinde år og været afhængig af fisk for overlevelse, som bl.a. ældgamle hulemalerier kan dokumentere. Spydfiskeri har også været startskuddet til udviklingen af primitive dykkermasker og snorkeludstyr, som igen har sat skub i behovet for scuba-udstyr.

I Danmark er UV-jagt ikke længere nødvendigt for overlevelsen – men det betyder ikke, at du ikke stadig kan tage på undervandsjagt og få uforglemmelige oplevelser med hjem fra naturen.

Undervandsjagt er en sjov, spændende og anderledes måde at fange fisk, muslinger og andre dyr under havets overflade. Om du uv-jager mens du snorkler, eller mens du fridykker spiller ingen rolle – glæden ved fangsten er lige stor.

UV-jægerens mest basale udstyr består i dragt, maske, snorkel, finner og harpun

En undervandjagttur er noget helt særligt, og starter allerede med planlægningen hjemmefra. Vind, vejr, erfaring og kendskab til spots er alt sammen noget du benytter dig af, for at vælge den helt rigtige destination til dagens tur. Vel ankommet til jagtmarken, iklæder du dig udstyret, tager våddragten på, rigger bøjen eller flåden op med det fornødne udstyr, tjekker harpunen og medbringer finner, maske og snorkel under armen. Du lader dig nedsænke i vandet og hele dit fokus ligger på bunden og bevægelserne omkring dig. Hverdagens stress og jag er efterladt i vandkanten – I det våde element er der kun dig, dit udstyr og dit bytte.

Det hele handler om ro. Desto roligere du er, desto flere detaljer får du med, og pludselig spotter du fisken på bunden. Dit hjerte banker et ekstra slag idet du dykker mod bunden med harpunen sikkert rettet mod byttet. Aftensmaden er reddet, og turen forbi fiskehandleren på vej hjem er aflyst.

Undervandsjagt handler om meget mere end at have den største kniv og den længste harpun. Det rette udstyr og den rette tilgang gør turen meget sjovere. I Diving2000 har vi mange års erfaring med denne sport og flere af vores ansatte er ivrige undervandsjægere der med glæde deler ud af deres store viden indenfor sporten. Hvis du har brug for yderligere fifs og tricks kan du med fordel overveje et af vores begynderkurser, hvor du får en grundig introduktion til teori, lovgivning og praktik